splitsingstekening Alkmaar

Gaat u een pand splitsen, samenvoegen of een nieuw pand bouwen met gesplitste woonruimtes? Dan moet u een splitsingstekening laten maken. Deze tekening maakt duidelijk hoe het pand verdeeld is en welke ruimtes onder wiens eigendom vallen.

Splitsingstekening

Een groot pand is in diverse gevallen de moeite meer dan waard om op te splitsen in meerdere woonruimtes. Om een pand te splitsen, samen te voegen of om een nieuw pand met gesplitste woonruimtes te bouwen, heb je een splitsingstekening nodig. Deze laat je maken door erkende bouwkundig tekenaars. De splitsingstekening laat namelijk duidelijk zien hoe het pand verdeeld wordt en welke ruimtes onder wiens eigendom vallen.

Woning splitsen

Een woning splitsen kan je doen om verschillende redenen. Misschien wil je wel met twee gezinnen in dezelfde woning wonen, maar dan wel beide met een eigen voordeur. Of je hebt een groot pand waarvan je verschillende kamers wil verhuren. Wanneer je een bestaande woning verkoopt of verhuurt als meerdere zelfstandige woningen, dan is er sprake van een splitsing. Een huis splitsen gebeurd vaak. Zo zien we dat oude herenhuizen in bijvoorbeeld Amsterdam worden opgesplitst in verschillende appartementen, met ieder een eigen, zelfstandige opgang en voordeur. Deze kunnen worden verkocht of verhuurd als zelfstandige woning. Een woning splitsen om te verhuren wordt een bouwkundige splitsing genoemd, een huis splitsen om te verkopen heet kadastraal splitsen.

Wat is een splitsingstekening

Een splitsingstekening is een bouwtekening waarop je de woningsplitsing kan zien. Eigenlijk wordt er een geheel nieuwe plattegrond getekend om aan te geven waar het ene appartement begint en het andere ophoudt. Ook gezamenlijke ruimtes worden er op ingetekend. Zo weten potentiƫle huurders of kopers precies waar ze aan toe zijn. In principe kan je zowel een al bestaand appartement splitsen als een heel pand. De beschrijving van de splitsing plus de tekening wordt ook wel de splitsingsakte genoemd en wordt dus gebruikt voor zowel bouwkundig als kadastraal splitsen.

Kosten van splitsen

Een huis splitsen brengt verschillende kosten met zich mee, te weten:

– bouwtekeningen: neem contact op voor een passende offerte voor een splitsingstekening;

– notariskosten: voor de juridische afwikkeling bij het registreren van de appartementen en opmaken van de splitsingsakte;

– gemeentekosten: voor diverse vergunningen;

– verbouwkosten: de kosten van het verbouwen van de woning.

Wanneer mag je splitsen

Bouwkundig of kadastraal splitsen mag alleen met een vergunning van de gemeente. Per gemeente kunnen daarom de regels voor een woning splitsen verschillen. Je moet namelijk voldoen aan de beleidsregels, het bouwbesluit, technische eigen, geluidseisen, vluchtroutes, rookmelders en het bestemmingsplan. Voordat je dus een huis gaat splitsen en een splitsingstekening laat maken, is het verstandig de gemeente te raadplegen of dit mogelijk is. Buro Raamkla verzorgt graag het gehele splitsingstraject. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Als het gaat om Bouwtekening / 3D-Visualisatie / 2D plattegrond

Splitsingstekening Alkmaar

laten maken

Splitsingstekening nodig? Buro Raamkla helpt u graag verder?

wij zijn te bereiken via 06-24376624

of mail via info@buroraamkla.nl

Splitsingstekening

Buro-Raamkla