Buro Raamkla

3D Bim

3D BIM

Een bouwinformatiemodel (BIM) vormt een essentiële schakel tijdens zowel het ontwerp als de uitvoeringsfase, waardoor ontwerpen sneller, slimmer en efficiënter kan. Met deze informatie kan het gebouw beter beheert en gecontroleerd worden in het BIM-model.

Ons team biedt ondersteuning aan architecten voor diverse projecten, variërend van kantoren, grondgebonden woningen tot appartementencomplexen en bedrijfspanden. Met uitgebreide ervaring in deze verschillende sectoren kunnen we architectonische visies realiseren door onze expertise in bouwtechniek te combineren met integraal ontwerp binnen het BIM-model.

Het cruciaal om grip te houden op het proces door te sturen op de juiste informatie. Onze ervaren ingenieurs leveren, verwerken en communiceren deze informatie middels implementatie in het BIM-model.

Diensten BIM

Doorlooptijd

Door in een model centraal informatie uit te wisselen en een  betere afstemming tussen partijen en leveranciers, kan de doorlooptijd verkort worden en het proces efficiënter verlopen. Dit maakt het ook makkelijker om eventuele wijzigingen nauwkeuriger met de opdrachtgever te bespreken.

Inzicht

Door relevante informatie te delen, kunnen potentiële problemen en conflicten vroegtijdig worden geïdentificeerd en opgelost voordat ze zich voordoen in de werkelijke bouwfase. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van fouten, herstelwerkzaamheden en onnodige kosten.

Samenwerken

Samenwerking tussen verschillende disciplines, waardoor inzicht ontstaat in het gehele bouwproces. Door in één model van informatie te werken, kunnen projectteams hun besluitvorming verbeteren, risico’s minimaliseren en de algehele efficiëntie verhogen

Faalkosten

Kiezen voor een geïntegreerde aanpak, kunnen bouwbedrijven, architecten en projectontwikkelaars niet alleen de faalkosten aanzienlijk verminderen, maar ook de kwaliteit, snelheid en samenwerking binnen bouwprojecten aanzienlijk verbeteren.

VOOR WIE

Voor wie

  • ARCHITECTEN
  • AANNEMERS
  • PROJECTONTWIKKELAAR
  • INSTALLATEURS

Contact opnemen

Recente Projecten